Over ElGriffo

Ik ben Marco Kraan en ben woonachtig in Houten.

 

Naast mijn full-time baan run ik op de woensdag en zaterdag als ZZP’er mijn eigen bedrijfje in een werkplaats te Houten.

Inmiddels ruim 21 jaar ervaring in de after-sales met het merk Mercedes-Benz.

 

Jaren geleden ben ik een zoektocht gestart naar een ultieme young- of oldtimer met een paar voorwaarden: het moest een Mercedes zijn, moest voorzien zijn van een paar minimale luxe-opties zoals airco, automaat, ABS en voorzien van een V8-motor.  

De bedoeling was om er LPG in te bouwen als de leeftijd van 25 jaar bereikt zou worden. Helaas liep dit door veranderde belastingmaatregelen anders.

 

In de eerste 6 jaar heb ik JoSJe, een 500SE uit 1986 voorzien van bijna alle opties die in de jaren ’80 beschikbaar waren. De motor en automaat heb ik zelfstandig gereviseerd en de carrosserie gerestaureerd. Tijdens deze werkzaamheden werd mij regelmatig gevraagd ook reparaties uit te voeren en zo is de hobby uitgegroeid naar een passie voor de techniek van de jaren ’80. Door de vele verzoeken heb ik me ingeschreven bij de KVK en als officiële W126Specialist Elgriffo geregistreerd.  

Velen vragen mij waar de naam El Griffo vandaan komt? Eigenlijk is dit als een grap gekozen door een oom die mij op familie bijeenkomsten als signor Grifo begroette, wat in het Spaans voor Kraan staat. De El staat voor ‘de’ en de tweede F voor ‘Fast’ en zo krijg je met een beetje fantasie en een vrije vertaling: ‘De snelle Kraan.’ Ooit heb ik dit als internet nickname gebruikt en dit is altijd zo gebleven omdat op verschillende Fora iedereen mij kent als ElGriffo.